Väg 2. Gå korta kurser

Yrkesbeviskurs 2-13

Utbildningsanordnare kan erbjuda kurser som ger deltagarna kunskaper som stämmer med de kunskapskrav som gäller för de olika yrkesbevisen. För yrkesbevis 2 – 13 gäller:

A.
Ta kontakt med utbildningsanordnare som arbetar med TCYK-yrkesbedömare. Du hittar TCYK-yrkesbedömare på yrkesbevis.com.

B.
Gå kurs och genomför prov som visar att du har lärt dig det som krävs för det aktuella yrkesbeviset. Se till att ditt kursintyg är utfärdat av en TCYK-yrkesbedömare.

C.
Förutom godkända kursintyg måste du också ha arbetsgivarintyg som styrker att du har arbetat 3500 timmar inom yrket.

D.
När alla dokument är klara och godkända av TCYK-yrkesbedömare kan du beställa ditt yrkesbevis i Butiken på TCYK:s hemsida. Yrkesbevis kostar 850 kr + moms/bevis.

OBS! Specialregler för yrkesbevis 1

Skillnaden mellan Yrkesbevis 1 och 2 – 13 är att du för yrkesbevis 1 måste gå via OCN-metoden. Det är lite krångligare men du slipper krav på arbetade timmar. Så här gör du:

A.
Ta kontakt med TCYK-yrkesbedömare som också är OCN-bedömare. Du hittar dom på TCYK:s hemsida fliken Yrkesbedömare. Bedömaren hjälper dig att registrera dig i Bevisst, OCN-plattformen för validering. Registrering kostar 650 kr + moms.

B.
När du registrerat dig kan du validera dina kursintyg mot de kunskapskrav som gäller för yrkesbevis 1. Här finns inga krav på arbetsgivarintyg på arbetade timmar. Eventuellt får du komplettera valideringen med praktiska moduler.

C.
När alla dokument är klara och godkända av OCN-bedömare och TCYK-yrkesbedömare kan du beställa ditt yrkesbevis i Butiken på TCYK:s hemsida. Yrkesbevis kostar 850 kr + moms/bevis.

LADDA NED TCYK:s guide till yrkesbevis

Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss.
Ladda ner PDF >>>