Väg 3. Lär dig jobbet på jobbet

Yrkesbevis 1 enligt OCN-metoden

I utemiljöbranschen finns yrkesarbetare som inte har formell utbildning och heller inte har möjlighet att fortbilda sig. TCYK har därför i samarbete med Nordiskt Valideringsforum tagit fram metod för att validera befintlig kompetens hos personalen ute i arbetslivet.

A.
Be din arbetsgivare att ta kontakt med TCYK-yrkesbedömare som också är OCN-bedömare. Du hittar dom under fliken Yrkesbedömare här på TCYK:s hemsida.

B.
Yrkesbedömaren förklarar hur valideringen går till. Du betalar registreringsavgift, pris hittar du här. Avgiften ger dig tillgång till TCYK:s OCN-metod, vilket innebär att du kan vara trygg i att valideringen ger legitimitet, att den är likvärdig och rättssäker. I OCN-metoden ingår lärplattform Bevisst. Bevisst ger dig verktyg som du kommer åt via app på mobilen eller på datorn. I Bevisst hittar du mallar, checklistor, självskattningar, arkiv, chat, etc.

C.
Du och yrkesbedömaren gör en plan för hur du ska validera dig mot kunskapskraven för yrkesbevis 1 i det dagliga arbetet. Eventuellt får du komplettera valideringen med fortbildning. Ni validerar i den takt som passar dig och det företag du arbetar på. För varje modul du validerat klar kan du ta ut ett kompetensintyg. OBS! Varje kompetensintyg är meriterande.

D.
När du validerat alla kunskapskrav och alla dokument är klara och godkända av yrkesbedömare kan du beställa ditt yrkesbevis i Buhtiken här på TCYK:s hemsida. Prislista för TCYK:s yrkesbevis hittar du här.